Iedereen gaat het meemaken in zijn of haar leven: gebeurtenissen die het leven op zijn kop zetten. Het kan zo voorspelbaar zijn als een huwelijk of geboorte. Maar ook zo onvoorspelbaar als een scheiding, ziekte of vroeggeboorte. Het kan een gebeurtenis zijn die jou persoonlijk treft of jouw partner. Het zijn ook gebeurtenissen waarbij de mobiel al snel roodgloeiend staat. Uit medeleven, belangstelling, bezorgdheid en misschien zelfs nieuwsgierigheid zullen familie, vrienden en kennissen contact zoeken om te horen hoe het gaat.
Goedbedoeld allemaal maar juist omdat het, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen, een life changing gebeurtenis betreft, zul je zelf niet altijd de energie of zin hebben om iedereen persoonlijk te woord te staan of te appen. Terwijl steun en positieve aandacht vaak wel nodig is en soms ook erg leuk kan zijn in zo’n periode.

Stamps werd speciaal ontwikkeld voor een soepele communicatie als je leven, of dat van een partner, op zijn kop staat. Je deelt er heel eenvoudig en zo vaak als je zelf wilt, hoe het met jou of jouw partner gaat en wat je allemaal meemaakt. Je bepaalt zelf wie je uitnodigt om mee te lezen en mee te leven. Voor  dierbaren is het fijn dat ze weten hoe het gaat zonder dat ze erom hoeven te vragen. En als de rust weer is teruggekeerd, kun je alles wat je deelde laten afdrukken in een herinneringsboek. Om later nog eens terug te lezen en te ervaren wat de life changing gebeurtenis jou gebracht heeft.

Wat zijn life changing events?
Als definitie van life changing event wordt vaak gebruikt dat het gebeurtenissen zijn die de koers van iemands leven veranderen. John Spacey publiceerde op zijn website simplicable een indrukwekkend overzicht met maar liefst 74 life changing events.

We hebben er een aantal zeer impactvolle uitgeplukt:

  • Zwangerschap, (vroeg) geboorte of verlies van een kindje
  • Ziekte, ongeval, herstel en/of overlijden
  • Trauma en burn-out
  • Overlijden van een dierbare
  • Huwelijk en echtscheiding
  • Verhuizing of verandering van carrière

Waar gebruiken mensen Stamps zoal voor?
Een aantal gebruikers heeft zich bij ons gemeld als ambassadeur. Zij hebben ons uitgenodigd om hun verhaal te volgen en we mogen het delen in onze campagnes. Vandaar dat we weten dat Stamps nu al gebruikt wordt bij kanker, ALS, zwangerschap, Niet-Aangeboren Hersenletsel, revalidatie, trauma, chronische ziekte en ook obesitas.

Goede communicatie als het leven op zijn kop staat,  is belangrijk. Het biedt warme reacties, steun en hulp als je het nodig hebt. Het is een essentiële lifeline. Door Stamps te gebruiken houd je zelf de regie en geniet je van de voordelen van goede, veilige en gecontroleerde communicatie. Stamps is gratis in gebruik.