Het verhaal van Stamps

In 2021 kreeg ik voor de derde keer in mijn leven de diagnose borstkanker. Omdat mij een pittig medisch traject met onder andere 18 chemo’s te wachten stond, stopte ik als bestuurslid communicatie bij Voedselbanken Nederland. Met pijn in mijn hart want de mensen waren mij dierbaar. Ik informeerde mijn netwerk dagelijks in de app over mijn ervaringen en gevoel. Ik ontving daardoor veel steun van familie, vrienden en collega’s. Het gaf mij het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. En dat gevoel gun ik iedereen.

Toen mijn moeder, Pien, die diagnose weer kreeg, zat ik met veel gedachten. Ik hoefde zelf dat traject niet door. Helaas, want ik zou het met liefde voor haar doen. Dat kan natuurlijk niet. Wat ik wel kan doen is steunen. Er zijn waar nodig. Maar wat is nodig? En wat voor steun waardeert ze? Wilt ze er eigenlijk wel elke keer over praten? Doordat ze dagelijks korte updates gaf, was ik op de hoogte. Het was fijn om te weten wanneer ik er kon zijn of dat minder goed uitkwam. Ook dat gevoel, gun ik iedereen.

Onze missie

Wij willen mensen en hun naasten de verbindende kracht van aandacht laten ervaren in moeilijke tijden zoals bij ziekte of rouw.

Een medische of gezondheidsreis leg je in principe alleen af. Als patiënt moet je zelf naar de behandelingen, je inzetten om gezonder te worden en de discipline opbrengen die daar helaas bij hoort. Ook moet je zelf de fysieke consequenties ondergaan.

De emotionele consequenties hoef je niet alleen te dragen. Familie, vrienden maar ook kennissen of  (oud)collega’s leven met je mee. Willen er voor je zijn. Ervaring leert dat als je open communiceert, je veel oprechte aandacht en steun ontvangt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie en vrienden. Daarom is het onze missie om iedereen die het nodig heeft de verbindende kracht van Stamps te laten ervaren. De kracht van aandacht. Wij weten wat het ons heeft gebracht en dat gunnen we iedereen.

Onze kernwaarden

Openheid

In deze tijd is transparantie volgens ons een voorwaarde voor elke organisatie. In ieder geval voor ons. Wij geloven in de kracht van open communicatie. We zullen daarom transparant zijn over onze doelstellingen, partners en salarissen.

Waarheids-getrouw

We realiseren ons dat er moeilijke momenten kunnen zijn. We hopen onze gebruikers te motiveren om altijd waarheidsgetrouw te communiceren over hun gedachten en gevoelens.

Samen

Samen sta je sterker. Door je ervaringen  te delen met jouw netwerk zul je steun van hen ervaren. Hoewel je zelf door het traject heen moet, sta je er niet alleen voor. Ervaring en onderzoek leert ons dat openheid hierbij verbindt.

Veiligheid

Wij garanderen een veilige omgeving in de app, zodat gebruikers hun ervaringen en emoties in alle vertrouwen kunnen delen. Gebruikers bepalen zelf wie er met hen mee mag lezen en -leven. 

Onze sociale onderneming

Het belangrijkste doel van Stamps is om impact te creëren, daarom maakten wij van Stamps een sociale onderneming. We willen zoveel mogelijk mensen die een moeilijke tijd doormaken, bijvoorbeeld wegens ziekte of rouw, verbinden met hun dierbaren. Dit doen we op twee manieren: nu nog alleen via de Stamps App en op termijn via ons goede doelen beleid.

Sociale ondernemers zeggen graag: think social, act business. Relevante impact maken is net zo belangrijk als een gezond financieel resultaat maken. Stamps is toegelaten als lid van socialenterprise.nl. Op hun website lees je meer over deze ondernemingsvorm en de voorwaarden daartoe.

Ons team

Tess van Logtestijn Stamps

Tess van Logtestijn

Mede-oprichter

Afgestudeerd in psychologie en (bedrijfs-) economie. Een passie voor mensen, gedrag, en preventieve mentale en fysieke gezondheid.

Pien de Ruig Stamps App

Pien de Ruig

Mede-oprichter

Jarenlange ervaring in marketing en communicatie opgedaan bij corporates, MKB en goede doelen organisaties. Werken voor impact gedreven ondernemingen geeft haar verreweg de meeste energie.

Nico Stam

Product manager

Hij wordt blij van betekenisvolle producten. Met een open en nieuwsgierige blik altijd op zoek naar mooie oplossingen. Heeft veel ervaring in het opzetten van online platforms.

PopupIO

Niels, Ian en Bart

Tech-partners

PopupIO is onze partner in de ontwikkeling van Stamps. Met passie voor technische en impact-start-ups helpen ze met alle aspecten van de ontwikkeling

Raad van Advies

Anneke Sanderse Stamps

Anneke Sanderse

Voormalig directie en raad van bestuur van ziekenhuizen

Paul van Logtestijn Stamps

Paul van Logtestijn

Ondernemer, vader, echtgenoot

Caroline van der Graaf Stamps

Caroline van der Graaf

Fondsenwerving professional

Janine Tillema Stamps

Janine Tillema

Ondernemer online retail, mentor

Hans Maltha Stamps

Hans Maltha

Ondernemer, tech adviseur

Ons goede doelen beleid

Voor ons geldt, impact first. Wij zijn een sociale onderneming. Onze winst wordt geïnvesteerd in onze doelgroep en daarmee dragen we bij aan onze missie. Deze investeringen zullen dus deels teruggaan naar de doorontwikkeling van de app. Deze doorontwikkeling baseren we op de input van de gebruikers – hun wensen staan centraal. Maar wij willen graag wat extra’s gaan bieden aan de patiënten die de app gebruiken. Extraatjes die hen ook emotionele ondersteuning geven. Zodra we uit de kosten zijn, gaan we teruggeven. De definitieve keuze gaan we in samenspraak met onze gebruikers en onze partners maken. Zij hebben vast veel  waardevolle ervaringen en ideeën.