Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je een pittige diagnose krijgt; een herinneringsboek maken. Je hebt zo veel andere zaken aan je hoofd als je te horen hebt gekregen dat er kanker is geconstateerd of bijvoorbeeld ALS. Maar ook bij hersenletsel, revalidatie of een IC-opname is het waardevol om na afloop van een traject terug te kunnen lezen. En te verwerken.
Ook bij verlies en rouw is een vaak gehoord advies om regelmatig op te schrijven wat je meemaakt en hoe je je voelt.

Dierbare herinneringen
Gelukkig vergeet je weer hoe zo’n moeilijke periode echt was. Foto’s terugkijken en teksten teruglezen brengen veel herinneringen tot leven. Achteraf kun je je erover verbazen hoe je zo’n tijd bent doorgekomen. De liefdevolle kaartjes en woorden die gestuurd werden, zijn ook jaren later nog hartverwarmend.

Waardevol voor jou én jouw dierbaren
Een herinneringsboek helpt om een periode af te sluiten en te verwerken. Voor een partner of kinderen kan het heilzaam zijn om te lezen wat iemand doormaakte. Om te voelen hoe vrienden en familie reageerden en hielpen. Ook voor nabestaanden is een herinneringsboek waardevol. Soms zijn kinderen nog te klein om te ervaren wat hun ouder doormaakt. Maar later, in de pubertijd of als ze volwassen zijn, komen de vragen en twijfels. Een herinneringsboek bewaart de mooie en moeilijke momenten.

Schrijven helpt bij reflectie
In de medische wereld wordt vaak geadviseerd om ervaringen op te schrijven.  Het helpt met ordenen van gedachten en zoals sommigen zeggen ”ik schreef het van me af”. Zowel het schrijven als het teruglezen helpt bij reflectie. Het is één van de redenen waarom Stamps ontworpen werd. In Stamps kun je zo vaak als je wilt beschrijven hoe het met je gaat. Je bepaalt zelf óf en met wie je het deelt.

Begin aan het begin
Hoe eerder je begint met schrijven, hoe completer jouw verhaal. In Stamps maak je heel eenvoudig een traject aan en deel je dagelijks of wekelijks, net wat jou past, wat je meemaakte of hoe je je voelde.

Herinneringsboek in Stamps
Vanaf mei 2024 creëer je eenvoudig een herinneringsboek in Stamps. Je maakt een paar simpele keuzes en met één druk op de knop wordt jouw herinneringsboek samengesteld. Je kiest hoeveel exemplaren je wilt ontvangen en een professionele drukker gaat voor jou aan de slag.

 

Is er al een mogelijkheid of wellicht zit het in de pipe line om als het traject afgelopen is van al mijn schrijfsels een boekje te (laten) maken.
Het is geen leuke herinnering maar wel een dierbare die bij mijn leven hoort.”