Op bezoek bij Stamps ambassadeur Emile- ALS

ALS Stamps

Twee jaar geleden kwamen we in contact met Emile (63); hij had toen net de diagnose ALS gekregen. Emile is uitgever bij Bertrand + de Leeuw. Op de radio hoorde hij over Stamps en hij besloot de app te gaan gebruiken. Hij was gelijk enthousiast en meldde zich aan als ambassadeur.

Bij onze eerste ontmoeting in september 2022 werden we door Emile zelf hartelijke onthaald bij zijn voordeur. Hoe anders was dat begin oktober ’24, twee jaar later. We gingen weer op bezoek, samen met onze twee nieuwe ontwikkelaars. We waren welkom om hen te laten ervaren wat Stamps kan betekenen voor mensen en om te zien hoe Emile de Stamps web-app gebruikt.

Deze keer deed zijn zus de deur open. Emile was in zijn kantoor. Een spraakcomputer was geïnstalleerd en met zijn ogen vertelde Emile aan de computer en daarmee aan ons, zijn bezoek, over zijn ervaring met Stamps. Emile’s observatie vermogen en zijn hersenen bleken nog altijd even scherp. Hij deelde uitgebreid zijn ideeën en tips voor de doorontwikkeling van Stamps. Letter voor letter typte hij met zijn ogen en verschenen de woorden op zijn beeldscherm. Woorden die vervolgens werden omgezet in spraak, met een stem die heel erg lijkt op die van Emile. Buitengewoon indrukwekkend en leerzaam. De feedback die hij gaf, kregen wij zelf niet verzonnen.

Emile had ons, heel begrijpelijk, gevraagd om gesloten vragen te stellen. Een ja of nee is immers makkelijk typen. Dat mislukte met onze slotvraag: “wat betekende Stamps voor Emile”?
Emile typte dat hij 220 volgers had in de app. Praten lukt hem helaas niet meer, maar via Stamps kan hij alsnog zijn belevingen en ervaringen delen. Zijn volgers lezen zijn wekelijkse blogs, reageren erop en laten zo weten dat ze aan hem denken en meeleven. Stamps is momenteel zijn voornaamste communicatiekanaal met allen die hem dierbaar zijn.

Dank Emile, voor jouw gastvrijheid en trouwe support aan Stamps.

Gerelateerde artikelen