Communiceren over fertiliteitstraject

fertiliteitstraject

Delen:

Als je in een fertiliteitstraject zit en de gewenste zwangerschap uitblijft, is het niet altijd makkelijk om daarover te praten. Het proces van onderzoeken, wachten, wanhoop, twijfel en tranen kan eenzaam en alleen voelen. Daarnaast is het een onzekere periode, aangezien niemand je kan vertellen hoelang het fertiliteitstraject gaat duren. 

Je omgeving wil er graag voor je zijn, maar ook voor naasten kan de drempel om ernaar te vragen hoog zijn. Hierdoor kunnen er misschien ongewild misverstanden ontstaan. Jij voelt je niet begrepen, terwijl naasten het lastig vinden om de juiste woorden te vinden. 

Als je de behoefte voelt om je fertiliteitstraject te delen met je naasten biedt Stamps een veilige omgeving om je persoonlijke verhaal te delen. Door naasten uit te nodigen om je verhaal te lezen, geef je ze de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier steun te geven met verbondenheid als resultaat. 

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het kan helpen om je gevoelens van je af te schrijven. Het opschrijven van je eigen ervaringen kan helpen om later terug te halen hoe je dingen hebt ervaren. 

Wil je graag je fertiliteitstraject delen? In slechts vijf stappen maak je een profiel aan bij Stamps. 

 1. Download de Stamps app
  Je kan Stamps gratis downloaden in de Google Play or App Store.
 2. Registreer als gebruiker
  Dit gaat in drie simpele stappen. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in. Maak het nog persoonlijker met een profielfoto.
 3. Maak een traject aan
  Geef je traject een naam. Beschrijf kort waar het over gaat (zoals ‘onze wens’, en leg daarna uit wat je gaat delen).
 4. Nodig naasten uit
  Bij de knop ‘Dierbaren’ in het menu kun je jouw naasten uitnodigen waardoor ze jouw verhaal kunnen lezen
 5. Schrijf je eerste update
  Je kunt nu onder jouw profiel je eerste update schrijven. Je kunt iets vertellen over jouw ervaringen de afgelopen weken en hoe het met je gaat.

Gerelateerde artikelen