Hoe vertel je aan familie en vrienden dat jouw baby is overleden?

Zo’n immens verdriet moet je niet opkroppen maar delen. Dit doe je het liefste in jouw eigen veilige kring. De steun van dierbaren is ontzettend belangrijk om zo’n zware periode door te komen. Maar hoe geef je woorden aan zo’n ingrijpende gebeurtenis?

Het verlies van een baby voor de geboorte, tijdens een bevalling of kort erna is een ingrijpenende gebeurtenis. Het verdriet is onverwacht, groot en nergens mee te vergelijken. Iedereen ervaart dit rouwproces op zijn eigen wijze en tempo. Voor vrienden en kennissen kan het lastig zijn om te vragen hoe het met je gaat. Ze weten wellicht de juiste woorden niet te vinden of kunnen niet inschatten wanneer het jou past om erover te praten. 

Wij ontwikkelden de app Stamps voor mensen die een moeilijke tijd doormaken. Voor mensen die het moeilijk vinden om keer op keer datzelfde verhaal te vertellen en erover te praten. Mensen die de steun van familie en vrienden nodig hebben om zo’n zware periode door te komen. 

Omdat jij zelf kan bepalen wat je deelt, voorkom je dat er allerlei verschillende verhalen de ronde doen. De mensen die jij vertrouwt, weten door de app echt hoe het met je gaat. We ontwikkelden Stamps ook voor jouw dierbaren. In Stamps kunnen ze in hun eigen tijd, wanneer het uitkomt, met volle aandacht lezen hoe het met je gaat en hun steun op diverse manieren tonen. Hierdoor kun je veel steun ervaren van naasten tijdens het verlies van je baby.

Door op je eigen moment te reflecteren en lezen, wordt het ook makkelijker om erover in gesprek te gaan. Zelf weet je iets beter wat mee meemaakt en voor jouw naasten is het makkelijker om ergens op door te vragen. Zo voorkom je dat ze niet meer bellen, omdat ze niet goed weten wat ze tegen je kunnen zeggen. 

In Stamps maak je eenvoudig een account aan. Jij bepaalt zelf wie je uitnodigt om jouw verhaal over verlies en rouw te delen. Je deelt zo vaak als het jou past, wat je meemaakt en hoe jij je voelt. Je kunt ook een partner de rechten geven om namens jou te schrijven hoe het gaat. Jij bepaalt ook zelf wanneer je jouw traject wilt afsluiten. Binnenkort wordt het mogelijk om een herinneringsboek te laten afdrukken van alles wat je hebt gedeeld. 

Stamps kun je gratis downloaden in de AppStore en Google PlayStore. Lees hier meer over Stamps en onze sociale onderneming.