Onze sociale onderneming

We hebben gekozen om van Stamps een sociale onderneming te maken. Ons belangrijkste doel is namelijk impact maken. We willen het leven van zoveel mogelijk mensen in een medisch traject mentaal wat verlichten. 
Dat doen we op twee manieren: via de mogelijkheden die de app biedt en via ons goede doelen beleid.

Op de website code sociale ondernemingen lees je meer over deze ondernemingsvorm en de voorwaarden daartoe. Stamps gaat een aanvraag tot erkenning indienen. De app is gratis voor alle gebruikers. In de app kun je een kaartje, cadeautje of een mooie bos bloemen kopen voor de mensen die je volgt op hun medische reis. Een percentage (tussen de 6 en 10%) van het aankoopbedrag gaat naar Stamps. Zo’n aankoop in de app is makkelijk, maar ook essentieel om inkomsten te genereren. We hopen op termijn de kosten van app ontwikkeling en coördinatie te kunnen financieren vanuit deze inkomstenstroom. Zodat  de continuïteit gegarandeerd is.

Ons goede doelen beleid

Voor ons geldt, impact first. Wij zijn immers een sociale onderneming. Ala we eenmaal winst maken, zullen we dat investeren in onze gebruikers zodat we maximaal bijdragen aan onze missie. Eventuele winst wordt allereerst gebruikt voor de doorontwikkeling van de app. Daarbij staan de wensen van de gebruikers centraal. 
Daarna zullen we extraatjes bieden aan de patiënten die de app gebruiken. Extraatjes die hen ook mentale ondersteuning geven. We hebben daar al veel ideeën bij zoals door ons gesponsorde aanbiedingen (tijdschriften, massage etc), buddies, een eigen puzzelblad of bijeenkomsten.

De definitieve keuze gaan we de komende tijd in samenspraak met onze gebruikers maken. Zij hebben vast nog veel meer waardevolle ervaringen en ideeën.