Wat schrijf je op een kaart aan iemand die ALS heeft?

Iemand in je omgeving heeft de diagnose ALS gekregen. Al langer wil je bellen of langsgaan, maar het ontbreekt je aan moed of de afstand laat het niet toe. Voel je niet schuldig. Het is lastig, en je ongemakkelijk voelen hoort erbij. Wat wel altijd een goed idee is, is om een kaartje te sturen. Een kaartje met daarop handgeschreven fijne en warme woorden. Een envelopje vol liefde. Maar wat schrijf je op een kaartje aan iemand die ALS heeft? Welke woorden zijn passend voor iemand die de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ voor de kiezen kreeg? Stamps biedt je graag inspiratie, zodat je dat kaartje stuurt die de persoon in kwestie zo goed kan gebruiken.
Stamps weet uit ervaring hoe fijn het is om steun te geven en ontvangen als iemand een moeilijke tijd doormaakt.

 

Lieve Piet,

We hoorden dat jij een vreselijke diagnose hebt gekregen. We zitten zonder woorden… Via deze weg sturen we je liefde en licht, in de hoop dat het de donkerte enigszins verlicht. Er gaat geen dag voorbij dat we niet aan je denken.

Sterkte.

Liefs,

Familie Y

 

Beste familie Pieters,

We hoorden het vandaag van jullie zoon. We weten werkelijk niet wat te zeggen. Het leven is soms zo ontzettend oneerlijk. Je vraagt je vast af: waarom hij in godsnaam? Wij weten het ook niet… Via deze weg wensen we jullie kracht toe in de komende zware periode. We zijn er voor jullie.

Warme groeten,

Familie X

 

Lieve Sjaak,

Wat een kutbericht. Zo verdrietig!
Ik hoop met heel mijn hart dat je de tijd die jou nog is gegeven op een zo mooi mogelijke manier kunt invullen. Als er iets is wat wij voor je kunnen betekenen, laat het alsjeblieft weten. We zijn er graag voor je, we komen gauw langs.

Love you!

Veel liefs,