Iemand in je omgeving heeft een kind verloren. Je zou wel willen bellen of langsgaan, maar het ontbreekt je aan moed of de afstand laat het niet toe. Voel je niet schuldig. Het is een moeilijke situatie en heel herkenbaar dat je je daar ongemakkelijk bij voelt. Jouw vriend(in) of kennis kan wel heel goed steun gebruiken in deze loodzware tijd.
Het is altijd een goed idee om een kaartje te sturen. Een kaartje met daarop handgeschreven fijne en warme woorden. Een envelopje vol liefde. Maar wat schrijf je op een kaartje aan iemand die een kind verloren heeft? Welke woorden zijn passend voor iemand die zo’n verschrikkelijke tijd doormaakt? Stamps geeft je graag inspiratie, en wil je stimuleren om wel dat kaartje te sturen die de persoon in kwestie zo goed kan gebruiken. Stamps weet uit ervaring hoe fijn het is om steun te geven en ontvangen als iemand een moeilijke tijd doormaakt. Onze sociale onderneming is erop gebaseerd.

Lieve ….,

We hoorden het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van…… Ze zeggen wel eens ‘woorden schieten tekort’, en zo voelt dat nu bij ons. We weten niet goed wat te zeggen maar willen bij deze laten weten dat we veel aan je denken. We branden een kaarsje voor je. Gecondoleerd.

Heel veel sterkte.

Liefs,

 

Beste ….,

We hoorden het vandaag van jullie dochter. Onze condoleances. We weten werkelijk niet wat te zeggen. Het leven is soms zo ontzettend oneerlijk. Je vraagt je vast af: waarom zij in godsnaam? Wij weten het ook niet… Via deze weg wensen we jullie kracht toe in de komende zware periode. We zijn er voor jullie.

Familie X

 

Lieve …,

Wat een verschrikkelijk bericht. Zo  intens verdrietig! Gecondoleerd.

Ik hoop met heel mijn hart dat je de kracht vindt om dit verlies te verwerken. Als er iets is wat wij voor je kunnen betekenen, laat het alsjeblieft weten. We zijn er graag voor je, we komen gauw langs. Love you!