Agis Innovatiefonds steunt Stamps

Agis Innovatiefonds steunt Stamps

Delen:

Hoe vertel je dierbaren dat je een slechte diagnose hebt gekregen? Hoe houd je hen op de hoogte tijdens een moeilijke periode? Niet iedereen heeft tijd en energie om te reageren op al die goedbedoelde WhatsApp-berichten en telefoontjes. Naasten ervaren ook drempels om contact te onderhouden: “Wie ben ik om te bellen”, “Zitten ze wel te wachten op mijn appjes” en “Wat moet ik zeggen?”. De sociale onderneming Stamps ontwikkelde de app Stamps waarin je heel eenvoudig een verhaal tijdens ziekte of verlies kunt delen. Naasten biedt het een laagdrempelige manier om mee te kunnen lezen en -leven.

De missie van Stamps is om mensen de kracht van verbinding te laten ervaren als ze een moeilijke periode doormaken. In 2022 werd de eerste versie van de app met succes gelanceerd.   Agis Innovatiefonds steunt Stamps en in nauwe samenwerking met social designstudio INK werd in 2023 een groot gebruikersonderzoek afgerond naar de toegevoegde waarde van Stamps.

Het leverde naast veel waardevolle inzichten een bevestiging op dat Stamps veel toegevoegde waarde biedt en duidelijk bestaansrecht heeft.

In de techkalender van Stamps zijn de inzichten verwerkt. Het team bouwt vol enthousiasme door aan hun sociale onderneming en missie: mensen die een moeilijke tijd doormaken wegens ziekte of verlies de kracht van verbinding laten ervaren.

Gerelateerde artikelen