Dank voor alle steun en vertrouwen!

publieksprijs@IgniteAward @Stamps

Delen:

Uit het persbericht van Ignite:

Utrechtse ondernemers winnen met dagboek-app publieksprijs IGNITE Award

Utrecht, 1 februari 2023 – Moeder en dochter Pien de Ruig en Tess van Logtestijn mogen dit jaar de Publieksprijs van de IGNITE Award in ontvangst nemen. Met de app ‘Stamps’ wonnen zij een investeringsbedrag van 10.000 euro. Stamps, een dagboek-app waarmee patiënten hun naasten en geïnteresseerden op de hoogte kunnen houden van hun ziekteproces. De ondernemers konden na afloop amper bevatten dat zij de publieksprijs hebben gewonnen. “Met dit bedrag kunnen we de app doorontwikkelen en onze impact vergroten door veel nieuwe mensen bekend te maken met Stamps.”

De jaarlijkse prijs is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds om startende sociaal ondernemers een vliegende start te geven. Allemaal bevlogen ondernemers die op hun eigen manier de wereld socialer willen maken. In de afgelopen weken hebben bijna 8.000 mensen online gestemd op hun favoriete deelnemer van de IGNITE Award. Met ruim een kwart van de stemmen wint Stamps de publiekprijs en de bijbehorende investering van 10.000 euro. Als ex-kankerpatiënt weet Pien uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om je omgeving te informeren en te betrekken in je situatie. Het idee voor Stamps was geboren. Een app waar mensen in openheid en op hun eigen moment hun persoonlijke verhaal kunnen delen.

Juryprijzen
Naast de publieksprijs reikte de jury bij de Prodentfabriek in het centrum van Amersfoort ook drie prijzen uit bestaande uit een investeringsbedrag van €100.000, €50.000 en €30.000 dat de ondernemers op weg helpt hun plannen uit te voeren. De hoogte van de geldprijs is afhankelijk van de grote van hun onderneming. Toespijs uit Zoetermeer ontving 30.000 euro, Apparel Design uit Giessen ontving 50.000 euro en Taaly uit Amsterdam ging met 100.000 euro naar huis.

Iris Immink van IGNITE: “Deze winnaars ontvangen met de Award ook een mooie investering om hun plannen uit te voeren, maar we hebben alle sociaal ondernemers met de workshops en trainingen op weg geholpen om meer impact te maken. Uiteindelijk gaat het ons daar om; startende sociaal ondernemers helpen meer impact te maken.”

Gerelateerde artikelen