Wat schrijf je op een kaartje voor iemand die overspannen is? Of een burn-out heeft of depressief is?

Delen:

Iemand in je omgeving zit in emotioneel zwaar weer. Al langer wil je bellen of langsgaan, maar het ontbreekt je aan moed of de afstand laat het niet toe. Want wat schrijf je op een kaartje voor iemand die overspannen is? Of een burn-out heeft of depressief is? Lief mens, voel je niet schuldig. Het is lastig, en je ongemakkelijk voelen hoort erbij.
Wat wel altijd een goed idee is, is een kaartje sturen. Een zachte plof op de mat, gevouwen papier, met erin handgeschreven fijne en warme woorden. Een envelopje liefde.

Maar wat schrijf je op een kaartje aan iemand die kanker heeft? Welke woorden zijn passend voor iemand die de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ voor de kiezen kreeg? Wat schrijf je aan iemand bij wie de vierde IVF-behandeling is mislukt? Stamps biedt je graag inspiratie, zodat je je niet laat weerhouden door een gebrek aan woorden.

 

Tekst voor een kaartje bij overspannenheid, burn-out of depressie

Lieve Manon,

Het gaat niet goed met je, hoorde ik. Ik schrok daarvan en ik vind het zo rot voor je!
Ik weet niet goed wat ik je zeggen moet, maar ik wil je laten weten dat ik aan je denk. En ik ben er voor je als je me nodig hebt. Take care.

Veel liefs,

Sara

 

Lieve Klaas,

Het leven zit je tegen, dat vind ik klote voor je. Je bent in mijn gedachten, weet dat. Ik wens je veel rust en licht toe in deze donkere periode. Bel je me als je behoefte hebt aan een praatje? Ik ben er voor je.

Hang in there.

Kees

 

 

Lieve Bea,

Ik hoorde vandaag dat het niet goed met je gaat. Wat een verdrietig bericht. Is er iets dat ik voor je kan doen? Ik help je graag, met wat dan ook. Voel je vooral niet teveel! Ik hoop dat je de rust neemt die je nodig hebt.

Lieve groetjes,

Sandra

 

Meer kaartjes vind je op de website van onze partner Kaartje2Go

Gerelateerde artikelen