Elke dag Valentijnsdag

Als we je kunnen helpen

Delen:

Het was vorige week Valentijnsdag, ook wel de dag van de liefde genoemd.  Maar waarom zou je alleen op deze dag extra aandacht besteden aan je geliefde en aan mensen die je dierbaar zijn. Je kunt toch beter iedere dag de liefde vieren?

Aandacht en liefde, het is beide iets waar we als persoon behoefte aan hebben. Als je als baby geboren wordt, heb je het nodig.  Maar ook op oudere leeftijd heb je de aandacht en liefde van een ander nodig. Of je nu wel of geen relatie hebt, de behoefte aan aandacht en liefde blijft hetzelfde.

Als je goed in je vel zit, heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kunt. Hoe anders is het ook als je wat minder in je vel zit. Liefde en aandacht kunnen nu ineens een levensbehoefte lijken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die eenzaam en ziek zijn minder sneller herstellen als mensen die niet eenzaam zijn. Gelukkig is er steeds meer oog voor eenzaamheid bij ouderen maar vergeet toch zeker de zieken niet. Ook mensen die in een ziekteproces zitten en niet eenzaam zijn, kunnen toch een steuntje in de rug gebruiken. Of ze nu begin de 20 zijn of eind de 90, eenieder die ziek is vindt een kaartje ter bemoediging, een bosje bloemen of een ander aardigheidje gewoon heel fijn. Het feit dat iemand aan je denkt en de moeite neemt om je iets te sturen doet veel mensen goed. Dus vergeet Valentijnsdag (nou ja vier het gerust) maar denk op de overige 364 dagen ook aan een ander.

 

Met dank aan onze vrijwilligster Jacoline

———————————————————————————————————————————–

Bij Stamps staat de aandacht voor een ander centraal. Je vindt op onze website en in de app de link naar originele kaartjes en leuke cadeautjes. Als je ze via Stamps bestelt, verdienen we daar een klein beetje aan. Die inkomsten besteden wij weer aan aandacht voor de ontwikkeling van de app en de gebruikers.

Gerelateerde artikelen