‘Vooral die eerste maanden dat ik wilde afvallen, had ik veel baat bij alle steun’

afvallen baat bij steun

Delen:

Aan het woord is Marie van Urk (56). Marie is zelfstandig ondernemer en heeft als eigenaar van een administratiekantoor een zittend bestaan. Daar komt nog eens bij dat haar kantoor zeer goed loopt en ze het al jaren heel erg druk heeft.
In de loop van de tijd was Marie veel te zwaar geworden, zelfs obees. Toen ze op een mini- vakantie in Spanje nauwelijks nog een wandeling kon maken, ging de mentale knop om. Ze stelde zich tot doel om 40 kilo af te vallen.

Marie pakte haar reis naar een gezond gewicht professioneel aan. Ze meldde zich aan bij een sportschool  waar een personal trainer zich over haar ontfermde en haar begeleidde met sport- en voedingsadvies.
Ook maakte ze een account aan op Stamps. Heel open deelde ze haar verhaal en ambitie met vrienden, familie en collega’s. Regelmatig schreef ze hoe het met haar ging. Blij als er weer een kilo af was maar ook kwetsbaar als ze het zwaar had met haar strakke dieet. Vooral die eerste maanden dat ze wilde afvallen, had Marie veel baat bij de steun die ze in Stamps kreeg van haar naasten. Of het nou een kaartje in de bus was met “hou vol, je kunt het”, of een leuke emoticon onder haar blog post. Het gaf Marie veel houvast in moeilijke tijden.

Deze week berichtte Marie op Stamps dat ze haar doel (bijna) heeft bereikt! Ze is (op een paar ons na) veertig kilo kwijt en voelt zich zo veel beter dan een jaar geleden. Ze gooide vuilniszakken vol oude, veel te grote kleding weg en past nu gewoon weer in maatje L. Marie vond een nieuw ritme en weet haar werk goed te combineren met beweging. Elke ochtend begint ze haar dag met een half uur op de loopband en pas daarna gaat ze aan het werk. Haar dieet is goed vol te houden.
Marie wil nog vijf kilo extra afvallen en is dan tevreden met haar gewicht. Ze zet haar reis op Stamps dus nog even voort. Marie is zo enthousiast over de Stamps app dat ze spontaan ambassadeur is geworden.
We delen haar verhaal omdat het 4 maart Wereld Obesitas Dag is. We hopen dat het anderen inspireert.

Zoals Marie dat zelf zegt:
“Ook al ben je 56 jaar, heb je een heel druk leven, dan nog kun je afvallen als je te zwaar bent. Veranderen is volgens mij echt een keuze, net als zoveel andere dingen in je leven. Je hebt de uitkomst niet altijd in eigen hand, maar de keuze om te starten en om vol te houden wel. De steun van familie, vrienden en professionals is daarbij buitengewoon waardevol.

Gerelateerde artikelen