Makkelijk invulling geven aan de S van ESG, met de S van Stamps

De S van Stamps

Delen:

Hoe kun je makkelijk invulling geven aan de S van ESG?  Even in herinnering; met een ESG-strategie kan een organisatie een bijdrage leveren aan het creëren van een duurzame en sociale, inclusieve toekomst. Het heeft veel overeenkomsten met het vroegere MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het concept van ESG is veel breder, het belang ervan wordt wereldwijd onderkend en is daarom meer in trek bij grotere bedrijven. En prachtig toch om een steentje bij te dragen aan een gezonde toekomst van de samenleving?

Die E en die G, gaan wel, maar die S?
De E (Environmental) is het meest bekend en voor veel bedrijven klaarblijkelijk ook de makkelijkste om in te vullen. Denk daarbij aan duurzame energie, CO2 uitstoot verminderen of een elektrisch autopark. Een structuur bedenken en invoeren, contouren van de G (Governance), is ook relatief makkelijk realiseerbaar. De S (Social) blijkt een stukje lastiger. Niet iedereen heeft daar direct een fantasie bij.
Lang niet elke ondernemer heeft ook de mensen en de middelen om een hele ESG-strategie, met ambities en bijbehorende processen in te voeren in een organisatie. Vaak zijn er wel kleine en grotere ideeën over het groener maken van een organisatie, maar wat kun je doen aan de S?

De S van Stamps
Wij hebben daar wel een idee bij. Bij Stamps doorleven wij de S. Bij onze Sociale impact onderneming staat oprechte verbinding en aandacht centraal.  Als het leven op zijn kop staat, brengt contact, medemenselijkheid steun en verlichting. Dat faciliteren wij in Stamps. We stimuleren dat mensen in Stamps “het kleine goede doen’. Dat ze met hun acties en aandacht kleine lichtpuntjes brengen in uitdagende tijden. Heel Sociaal dus.

Begin eenvoudig
In een rapport van McKinsey uit 2022 worden drie verschillende ambitieniveaus voor ESG beschreven: minimaal, alledaagse praktijk en de next level. Als onderdeel van het minimale ambitieniveau beschrijven ze de keuze van donatie. Doneer een financiële bijdrage, in natura of vrijwilligers. Het scenario klinkt wellicht weinig ambitieus, maar is wel handig om mee te beginnen. En je kunt er een sociale impact onderneming enorm mee helpen. Zeker als deze, net zoals Stamps, nog in een start-up fase zit.

Heel concreet invulling geven aan de S met Stamps
Wij houden het ook graag eenvoudig, kijk maar naar de mogelijkheden die we bieden:

  1. Doneer een financiële bijdrage! We gebruiken het om meer mensen in oprechte verbinding met elkaar te brengen.
  2. Koop kerstkaarten en verjaardagskaarten in via Stamps. Vrijwilligers ontwikkelden een unieke collectie. We stimuleren gebruikers van de app om regelmatig een kaartje te sturen naar iemand wiens leven om welke reden dan ook op zijn kop staat. Een kleine moeite met een groot effect.
    Klik hier als je meer wilt weten over de mogelijkheid om Stamps kaarten te bestellen. Of mail ons bij grotere oplagen
  3. We zijn op zoek naar vrijwilligers op het gebied van online marketing, design (wie maakt er nog meer originele en pakkende kaarten?) en creatie van content. Tof als je belangstelling hebt en ons mailt.
  4. Volg ons op socials (Insta, Linkedin en TikTok) en deel onze berichten zodat we meer naamsbekendheid krijgen. En ja, je raad het goed, dat willen we omdat we meer impact willen maken.

Met ESG een steentje bij te dragen aan een gezonde toekomst van de samenleving, wie wil dat nou niet? Met Stamps geef je eenvoudig invulling aan de S van ESG!

Gerelateerde artikelen