Prachtige reportage Stamps in Libelle nr. 28

Stamps in reportage Libelle

Delen:

Wie had dat kunnen bedenken? Een reportage van vier pagina’s in de Libelle (nr. 28) over Stamps en het persoonlijke verhaal van Pien en Tess.  De reportage geeft een prachtig inkijkje in het ontstaan van Stamps en de ervaringen en beweegredenen van de co-founders. Ook worden veel voordelen van het gebruik van Stamps goed verwoord. We zetten ze nog even op een rijtje.

Zelf de regie houden in eigen omgeving
Ik werd overspoeld met goedbedoelde telefoontjes en berichtjes, maar ik wilde niet de hele dag met mijn ziekte bezig zijn”. In Stamps bepaal je zelf wat en met wie je deelt en hoe vaak je dat doet. Je kunt in één keer goed en met aandacht te beschrijven hoe het gaat in plaats van de hele tijd kopiëren en plakken.

Zoals een gebruikster laatst aan ons mailde: “Sinds ik Stamps gebruik is er minder kanker in mijn leven”.

Delen leidt tot steun
Ik voelde me bijvoorbeeld gesteund toen ik beschreef dat ik na een chemo soms op de bank zat te huilen, chemotioneel noemde ik dat. Hoe meer ik deelde over mijn gevoelens, hoe mooier de reacties waren en hoe meer ik mij gesteund voelde”.  Wat zou het mooi zijn als meer mensen die een moeilijke tijd doormaken hun verhaal open delen. Dat leidt tot steun en verwerking.

Verwerking
Libelle beschrijft ook hoe Stamps kan helpen bij verwerking van een emotionele reis. Door de lay-out van Stamps lees je makkelijk terug en weet je hoe het weken/maanden eerder met je ging. Je beseft dan wat je allemaal al meegemaakt hebt. Ook kun je een herinneringsboek laten maken van alles wat je deelde in Stamps. “ Je eigen teksten kunnen teruglezen, helpt bij de verwerking”.

Kunnen schrijven
Soms zeggen mensen dat Stamps niks voor hen is omdat ze niet kunnen schrijven”. Maar iedereen kan schrijven; het is niet goed of fout wat je deelt. Er is geen juffrouw met een rode pen die een oordeel velt. Het zijn jouw dierbaren die meelzen.  “Ook melden dat je in de tuin hebt gewerkt, zegt iets over hoe het met je gaat.” Stamps biedt overigens ook schrijverstips; handig als je aarzelt.

Libelle bood ons ook nog eens een prachtige fotoshoot; compleet met visagie, kapster en een prachtige selectie aan kleding waar we voor de shoot uit konden kiezen. Wat een ervaring, wie had dat ooit gedacht toen we twee en half jaar gelden aan Stamps begonnen. Hartgrondig dank je wel team Libelle!

 

Gerelateerde artikelen