Wat geef je aan iemand die borstkanker heeft?

Delen:

Wat geef je aan iemand die borstkanker heeft? 

Iemand in je omgeving heeft de diagnose borstkanker gekregen of zit in een behandeltraject. Misschien wil je graag laten weten dat je aan diegene denkt, maar vind je het lastig om te bepalen wat je moet geven. Je wil niet tot last zijn en iemand die ziek is heeft niet altijd energie voor sociale contacten. Wij weten uit eigen ervaring hoe fijn het is om oprechte aandacht te ontvangen van familie, vrienden en collega’s. Daarom geven wij graag inspiratie wat je kan geven aan iemand die borstkanker heeft. 

Stuur een kaartje

Een kaartje is een laagdrempelige manier om te laten blijken dat je aan iemand denkt. Wil je wat extra geluk sturen via de post? Wij hebben deze maand een speciaal ontworpen kaartje met een gelukspoppetje voor de borstkankermaand. Dit gelukspoppetje kan iemand aan zijn sleutelbos of tas hangen of naast zijn bed leggen voor wat extra geluk. Weet je niet wat je op een kaartje moet zetten? Wij bieden graag inspiratie. Bedenk daarnaast dat het vooral om de intentie gaat en niet om de tekst die erop staat. 

Breng iets lekkers langs 

Als iemand net de diagnose borstkanker heeft gekregen staat zijn hoofd er misschien even niet naar om te koken en tijdens behandelingen kan het eventueel te vermoeiend zijn. Breng daarom wat lekkers langs. Juist tijdens ziekte is het extra belangrijk om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Maak een lekkere fruitmand met vers fruit, noten en gedroogd fruit of maak een voedzame maaltijd die je eventueel kan invriezen. Hiermee zorg jij ervoor dat iemand zich even niet druk hoeft te maken om te koken en zich volledig kan focussen op herstellen. 

Geef een tijdschrift

Het is altijd een goed idee om iemand een tijdschrift cadeau te geven. Echter ervaren een deel van de borstkankerpatiënten tijdens of na hun behandeling klachten in het cognitief functioneren waardoor ze moeite kunnen hebben met het lezen van een tijdschrift of boek. In dat geval is het een goede optie om Storytel cadeau te geven voor een maand of een aantal maanden. In deze app staan duizenden leesboeken. 

Gerelateerde artikelen