Vragen van en over dierbaren (volgers)

Als je een berichtje achter laat onder iemand zijn updates, kun je op het oranje icoontje met het oogje klikken. Klik 1 keer en je ziet een oranje icoontje met paar poppetjes. In dat geval is jouw reactie openbaar. Klik je nogmaals op het rechter oranje icoontje dan verschijnt er een oranje icoon met 1 poppetje en de tekst Privé. Als je nu reageert, zal alleen jouw dierbare dit bericht kunnen lezen.

Je kunt op verschillende manieren reageren op iemands verhaal.

  1. Klik op één van de emoticons
  2. Laat een berichtje achter in het daarvoor bestemde tekstvlak
  3. Stuur een digitaal kaartje. Onder elke post, maar ook op de profielpagina van jouw dierbare, vind je de knop ‘prikbord’. Klik hierop en de rest wijst zich vanzelf.
  4. Stuur een fysiek kaartje of ander aardigheidje. Je vindt deze onder de button “Op de Mat”. Zowel op de overzichtspagina van jouw dierbare als ook onder elke post.

Als je ingelogd bent zie je in de witte balk onderaan je scherm de knop ‘dierbaren’. Klik daarop en dan verschijnt een oranje button met de tekst ‘nodig volgers uit’ in beeld. Klik hierop.  In het volgende scherm staat een standaard uitnodigingstekst, met daarin jouw code verwerkt. Je kunt de tekst standaard aanpassen door op de link ‘uitnodigingstekst aanpassen’ te klikken. Onderaan het scherm staat een oranje button “nodig volgers uit’. Als je hier op klikt zie je vanzelf dat je via mail of Whatsapp, jouw dierbaren kunt uitnodigen. Deze opties verschijnen vanzelf.

De persoon die jij uitnodigt, kan deze code invoeren. Jij ontvangt daarna, in het kader van de dubbele beveiliging, de melding dat ‘persoon jou wil volgen’. Klik op ‘accepteren’ en daarmee is iemand toegevoegd aan jouw netwerk met volgers in de app.

 

Klik op het scherm ‘dierbaren’. Je kan hier onder volgers zoeken naar degene die je wilt verwijderen als volger. Je klikt hiervoor op het oranje knopje met het poppetje en het minnetje. Je zal de controlevraag krijgen of je wilt dat deze volger jou niet langer volgt. Vervolgens kun je dat bevestigen en zo zorg je dat iemand jouw verhalen niet langer kan lezen.

Voor wie is Stamps

Een lieve mevrouw van 72 jaar die een pittig traject meemaakt, appte ons of de app ook geschikt was voor iemand van haar leeftijd.  Ons antwoord, maar natuurlijk! Binnen enkele stappen heb je de app gedownload, traject aangemaakt en mensen uitgenodigd. En als je hulp nodig hebt, helpen we graag. Laat het ons weten op info@stamps-app.com.

Je kunt als ouder schrijven hoe het met een ziek kind gaat als je kind zelf nog te jong is.

De veel gehoorde vraag “Is Stamps niet alleen voor kankerpatiënten?”  heeft een eenvoudig antwoord; correct! Iedereen die een moeilijke tijd doormaakt, wegens bijvoorbeeld ziekte of rouw, kan de app gebruiken. Stamps is geschikt voor trajecten waarbij oprechte aandacht en verbinding met vrienden en familie tot steun is. Uit feedback die we krijgen van gebruikers weten we dat Stamps behalve bij allerlei soorten kanker o.a. gebruikt wordt bij ALS, Long-covid, ivf-trajecten, trauma verwerking, burn-out, op de Intensive Care en bij revalidatie en Niet Aangeboren Hersenletsel.

De app werd ontwikkeld door Pien die zelf driemaal de diagnose borstkanker kreeg. Op basis van haar ervaringen met de communicatie tijdens ziekte, en alle kleine en grote barrieres die er zijn tussen patienten en hun dierbaren, leidden tot de app Stamps. Maar Stamps is dus zeker niet alleen voor kankerpatiënten.

Updates schrijven

Op dit moment nog niet. Je kunt wel veel foto’s toevoegen aan je bericht. Of een linkje naar Youtube of  bv. Spotify.

Op dit moment nog niet. De foto die je als laatste selecteert, verschijnt nu nog als eerste.

Die reden zou er zeker niet moeten zijn! Het zou zo kunnen zijn dat de foto’s alleen online in de cloud staan op je telefoon. Dat wil nog weleens gebeuren. Dan moet je ze eerst even aantikken in je fotobibliotheek, zodat ze gedownload zijn.

Sommige gebruikers schrijven hun updates in hun ‘notities’ op hun laptop. Die is meteen gesynchroniseerd met je telefoon en van daaruit kun je knippen en plakken. Een andere methode is om een mailtje naar jezelf te schrijven, en dan te copy-pasten in de Stamps-app. Het is een extra stap, dat is niet ideaal, maar het kan het opschrijven wel net even wat makkelijker maken.

Vanaf het tweede kwartaal 2024 is een webversie beschikbaar.

Je kan zo veel tekst toevoegen als je wilt. Er zit geen limiet aan.

Scherm verversen

Je kunt je scherm verversen door het scherm ‘naar beneden te trekken’. Het kan nog niet bij alle schermen, maar het kan in ieder geval in je meldingen scherm. Dan is vervolgens de hele app ververst.

Is hij dan nog niet ververst? Dan is het het beste om de app even helemaal af te sluiten en opnieuw op te starten. Hoe je dit doet, verschilt per apparaat. Heb je hier hulp bij nodig? Mail dan naar info@stamps-app.com en wij helpen je graag.

Reageren

Om te voorkomen dat er een hele riedel aan weinig zeggende reacties (die voelen als een verplichting) op gang komt, hebben we er vooralsnog voor gekozen dat je als “schrijver” niet hoeft te reageren op berichten. Het kan wel met een emoticon, en daarmee is het gesprek dan ‘klaar’.
Wil je wel uitgebreid reageren met tekst? JPlaats dan zelf een reactie. Die komt er dan in chronologische volgorde bij. Als je dan @naam gebruikt, weet men op wie je reageert.

Privacy en veiligheid

Elk account staat automatisch op privé.

De privacy staat standaard altijd op privé. Dat betekent dat:
1. Alleen de mensen die je jouw unieke code stuurt, jouw account kunnen vinden in de app.
2. Alleen de mensen die je accepteert als volger, jouw berichten kunnen lezen en traject kunnen bekijken.
Zolang je niemand uitnodigt, zal niemand jouw naam, foto en content zien en is je profiel dus volledig privé. Dat is momenteel eigenlijk dus de enige ‘keuze’ omtrent privacy die je hebt voor het geval je het als dagboek voor jezelf wilt gebruiken.

We hebben op diverse manieren rekening gehouden met veiligheid van gebruikers. Zo kun je niet zomaar mensen vinden in de app, maar zul je altijd via een code uitgenodigd worden tot iemands verhaal. Ook is er in de software gebruik gemaakt van beveiligingsprogramma’s. Op de website vind je een uitgebreide privacy statement.

Als je een berichtje achter laat onder iemand zijn updates, kun je op het oranje icoontje met het oogje klikken. Klik 1 keer en je ziet een oranje icoontje met paar poppetjes. In dat geval is jouw reactie openbaar. Klik je nogmaals op het rechter oranje icoontje dan verschijnt er een oranje icoon met 1 poppetje en de tekst Privé. Als je nu reageert, zal alleen jouw dierbare dit bericht kunnen lezen.

De voorwaarden hebben betrekking op het gebruik van de app: ‘de Service’ (de functionaliteiten, technologie, software en opslag).
Deze zin betekent dus eigenlijk dat we jouw content gebruiken om jouw gebruik van de app mogelijk te maken. Dat betekent: teksten opslaan onder jouw eigen profiel in de app. Maar ook, het delen van jouw content (de berichten) met de mensen die jij zelf accepteert als volger.
Wij lezen niet mee en verkopen geen data. Wij zullen jouw content dus niet bekijken en zeker niet gebruiken. Als je verhalen van gebruikers op onze sociale media of website ziet, is dat altijd met toestemming omdat we een band hebben opgebouwd met een dergelijke gebruiker (meestal omdat zij ambassadeur zijn).

Op dit moment kun je nog geen onderscheid maken in welke informatie je deelt met wie. Je kunt nog geen groepen aanmaken. We zullen onderzoeken of hier belangstelling voor is en op basis daarvan besluiten of we dit mogelijk maken.

Dat kan alleen met de unieke code die je ontvangt van de persoon die jou uitnodigt. We hebben er om redenen van privacy voor gekozen dat je niet op naam kan zoeken naar gebruikers van de app. 

Overige vragen

Een lieve mevrouw van 72 jaar die een pittig traject meemaakt, appte ons of de app ook geschikt was voor iemand van haar leeftijd.  Ons antwoord, maar natuurlijk! Binnen enkele stappen heb je de app gedownload, traject aangemaakt en mensen uitgenodigd. En als je hulp nodig hebt, helpen we graag. Laat het ons weten op info@stamps-app.com.

Je kunt als ouder schrijven hoe het met een ziek kind gaat als je kind zelf nog te jong is.

Op dit moment is Stamps alleen nog beschikbaar als mobile variant. Als je het lastig vindt om op je mobiel  updates te maken, kun je dat als volgt omzeilen (op een Iphone). Schrijf een update in  een notitie op je computer. Deze synchroniseert met jouw Iphone. Kopieer vervolgens de tekst uit de notitie op jouw Iphone en plak hem in Stamps op de plek van jouw update.
Een andere methode is om een mailtje naar jezelf te schrijven, en dan te copy-pasten in de Stamps-app. Het is een extra stap, dat is niet ideaal, maar het kan het opschrijven wel net even wat makkelijker maken.

De browser versie is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal 2024.

There is no in-app possibility (yet). We hope to make this possible in the future, but in the meanwhile, I heard other users with the same issue use the Google Translate app. You can screenshot a story, and upload it in the app. It will translate text from a picture automatically.

Dat kan eenvoudig. Op de pagina van jouw post, staat rechts bovenin de groene balk een klein wit prullenbakje. Klik erop en jouw post is weg.

Met grote waarschijnlijkheid is er geen of slechte internetverbinding en duurt het verversen van de app langer dan normaal. Mocht dit niet de oorzaak zijn, graag een berichtje naar info@stamps-app.com.

Heb je de Stamps-app al gedownload? Dat kan via deze link: www.stamps-app.com/download.
Na het downloaden, krijg je een keuzemenu. Hier kun je klikken op ‘Iemand volgen’.

Hierna maak je eenvoudig een account aan, met email, naam en wachtwoord. Je krijgt de vraag wie je wilt volgen en  voert dan de code in te voeren die je ontvangen hebt. Daarna kun je een volgverzoek sturen. Pas als deze geaccepteerd is, kun je meelezen.

Wellicht kun je even de app verversen? Je kunt het meldingenscherm naar beneden trekken bij meldingen. Of de app even afsluiten door hem omhoog te slepen in app switcher. In beide gevallen zou het vanzelf moeten verschijnen.

 

Staat jouw vraag niet vermeld hierboven? Stel hem dan via info@stamps-app.com. Wij proberen er binnen twee werkdagen op te reageren.

Nieuwe functionaliteiten

Op dit moment is Stamps alleen nog beschikbaar als mobile variant. Als je het lastig vindt om op je mobiel  updates te maken, kun je dat als volgt omzeilen (op een Iphone). Schrijf een update in  een notitie op je computer. Deze synchroniseert met jouw Iphone. Kopieer vervolgens de tekst uit de notitie op jouw Iphone en plak hem in Stamps op de plek van jouw update.
Een andere methode is om een mailtje naar jezelf te schrijven, en dan te copy-pasten in de Stamps-app. Het is een extra stap, dat is niet ideaal, maar het kan het opschrijven wel net even wat makkelijker maken.

De browser versie is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal 2024.

We ontwikkelen momenteel een module die het mogelijk maakt om een herinneringsboek af te drukken. Vanaf het tweede kwartaal 2024 zal dit mogelijk zijn.

 

Sommige gebruikers schrijven hun updates in hun ‘notities’ op hun laptop. Die is meteen gesynchroniseerd met je telefoon en van daaruit kun je knippen en plakken. Een andere methode is om een mailtje naar jezelf te schrijven, en dan te copy-pasten in de Stamps-app. Het is een extra stap, dat is niet ideaal, maar het kan het opschrijven wel net even wat makkelijker maken.

Vanaf het tweede kwartaal 2024 is een webversie beschikbaar.

Meldingen of notificaties

Ja hoor, dat kan. Ga naar de instellingen van jouw telefoon. Scroll naar de apps en klik op Stamps. Klik vervolgens op de knop meldingen en “sta meldingen toe”.

Als iemand een nieuwe update heeft geplaatst, krijg je een bericht in het meldingen (notificatie) scherm van je mobiele telefoon. Als iemand gereageerd heeft op jouw post, met een hartje of een reactie, zie je dat in de app. Onder het scherm meldingen, in de witte menubalk onderin het scherm.

Inloggen

Klik op de link “wachtwoord vergeten’ en volg de instructies. Je ontvangt een herstelcode. Het is belangrijk is dat je in het scherm blijft in de app waar je de code in moet voeren, anders wordt het weer een nieuwe! Let er op dat je bij het kopiëren van de herstelcode geen ‘spatie’ mee kopieert, dan werkt de code namelijk helaas niet.

Sommige gebruikers hebben meerdere mailadressen. Let op dat je met het juiste mailadres inlogt.
Als het nog steeds niet lukt, neem dan met ons contact op info@stamps-app.com.

Je kan inderdaad niet twee keer registreren met hetzelfde e-mailadres. Je moet terug naar het eerste scherm (ik wil een verhaal delen / ik wil iemand volgen / log in), door terug te gaan in alle stappen.
Dus terug voorbij het Naam en Email-adres scherm. Onderaan staat een linkje ‘Log in’. Daar kun je met jouw e-mailadres inloggen (of als het nodig is een nieuw wachtwoord aanvragen).

Account aanmaken of verwijderen

Download de app gratis in de App Store of Google Play Store. De app heet Stamps App en is herkenbaar aan het oranje logo met het witte hartje in het midden. Volg de instructies in de app; het is echt heel eenvoudig. We vragen jou om een naam, profielfoto (niet verplicht) en mailadres (om het wachtwoord te kunnen resetten als dat kwijtraakt). Het is prettig voor jouw naasten als ze jou herkennen aan de naam die je invoert.

Onder het icoontje Instellingen (het icoontje met het tandwiel, rechtsboven in het scherm met de naam ‘overzicht’) vind je de optie om jouw account te verwijderen. Hiervoor moet je jouw wachtwoord intypen. Ben je je wachtwoord vergeten? Je kan dan het beste eerst even uitloggen, en dan met jouw e-mailadres een nieuw wachtwoord aanmaken. Daarna kun je je account verwijderen.

Lukt het niet? Mail ons en we maken het netjes in orde.

Aardigheidje, kaartje, bloemen en meer

De bezorging van kaarten, bloemen en overige cadeautjes hebben wij uitbesteed aan externe organisaties zoals Kaartje2Go en WYbloemisten. Via hen ontvang je informatie over leveringstijden. Wij hebben daar helemaal geen zicht op. Mocht je niet tevreden zijn, dan kun je dat bij hen melden. Wij horen dat overigens ook graag. In de gesprekken die wij met hen voeren, kunnen we dat dan meenemen.