Updates schrijven

Op dit moment nog niet. Je kunt wel veel foto’s toevoegen aan je bericht.

Je kan zo veel tekst toevoegen als je wilt. Er zit geen limiet aan.

Klik op de foto om deze in groter formaat te zien. Inzoomen (met twee vingers) kan nog niet. Die functie zullen we in een volgende update toevoegen. 

Scherm verversen

Je kunt je scherm verversen door het scherm ‘naar beneden te trekken’. Het kan nog niet bij alle schermen, maar het kan in ieder geval in je meldingen scherm. Dan is vervolgens de hele app ververst.

Is hij dan nog niet ververst? Dan is het het beste om de app even helemaal af te sluiten en opnieuw op te starten. Hoe je dit doet, verschilt per apparaat. Heb je hier hulp bij nodig? Mail dan naar info@stamps-app.com en wij helpen je graag.

Privacy en veiligheid

Elk account staat automatisch op privé.

De privacy staat standaard altijd op privé. Dat betekent dat:
1. Alleen de mensen die je jouw unieke code stuurt, jouw account kunnen vinden in de app.
2. Alleen de mensen die je accepteert als volger, jouw berichten kunnen lezen en traject kunnen bekijken.
Zolang je niemand uitnodigt, zal niemand jouw naam, foto en content zien en is je profiel dus volledig privé. Dat is momenteel eigenlijk dus de enige ‘keuze’ omtrent privacy die je hebt voor het geval je het als dagboek voor jezelf wilt gebruiken.

We hebben op diverse manieren rekening gehouden met veiligheid voor gebruikers. Zo kun je niet zomaar mensen vinden in de app, maar zul je altijd via een code uitgenodigd worden tot iemands verhaal. Ook is er in de software gebruik gemaakt van beveiligingsprogramma’s. Op de website vind je een uitgebreide privacy statement.

Dat kan alleen met de unieke code die je ontvangt van de persoon die jou uitnodigt. We hebben er om redenen van privacy voor gekozen dat je niet op naam kan zoeken naar gebruikers van de app. 

Overige vragen

Een lieve mevrouw van 72 jaar die een pittig traject meemaakt, appte ons of de app ook geschikt was voor iemand van haar leeftijd.  Ons antwoord, maar natuurlijk! Binnen enkele stappen heb je de app gedownload, traject aangemaakt en mensen uitgenodigd. En als je hulp nodig hebt, helpen we graag. Laat het ons weten op info@stamps-app.com.

Op dit moment is Stamps alleen nog beschikbaar als mobile variant. Als je het lastig vindt om op je mobiel  updates te maken, kun je dat als volgt omzeilen (op een Iphone). Schrijf een update in  een notitie op je computer. Deze synchroniseert met jouw Iphone. Kopieer vervolgens de tekst uit de notitie op jouw Iphone en plak hem in Stamps op de plek van jouw update.

Overigens staat de doorontwikkeling naar browser versie op de ontwikkelingskalender voor 2023.

Staat jouw vraag niet vermeld hierboven? Stel hem dan via info@stamps-app.com. Wij proberen er binnen twee werkdagen op te reageren.

Meldingen

Als iemand een nieuwe update heeft geplaatst, krijg je een bericht in het meldingen scherm van je mobiele telefoon. Als iemand gereageerd heeft op jouw update, met een hartje of een reactie, zie je dat in de app. Onder het scherm meldingen.

Krijg je de push-notificatie niet? Dan kan het zijn dat je deze aan het begin hebt afgewezen. Die kan je in de instellingen van jouw telefoon, nog niet in de app zelf. Heb je hier hulp bij nodig? Mail naar info@stamps-app.com en wij helpen je graag!

Dat kan zeker. Dit kan nog niet via de app zelf, maar hiervoor moet je naar de instellingen van jouw eigen telefoon. Als je onder ‘Meldingen’ zoekt naar de app Stamps, kun je ze hier aan- of uitzetten. Je kan ook zoeken tussen de apps zelf in jouw instellingen, en dan onder Stamps specifiek de meldingen aanzetten.

Hoe dit precies werkt verschilt per apparaat. Kom je er niet uit? Mail dan info@stamps-app.com en wij helpen je graag!

Dierbaren

Als je ingelogd bent zie je onderaan je scherm de knop ‘dierbaren’. Klik daarop en dan verschijnt een oranje button met de tekst Nodig dierbaren uit’. Klik hierop.  In het volgende scherm, staat de tekst ‘Deel jouw code” met onderin weer de oranje button. . Klik hierop en deel vervolgens jouw code via de app of mail. Deze opties verschijnen vanzelf.

De persoon die jij uitnodigt, kan deze code invoeren. Jij ontvangt daarna, in het kader van de dubbele beveiliging, de melding dat ‘persoon jou wil volgen’. Klik op ‘accepteren’ en daarmee is iemand toegevoegd aan jouw netwerk met volgers in de app.

Klik op het scherm ‘dierbaren’. Je kan hier onder volgers zoeken naar degene die je wilt verwijderen als volger. Je klikt hiervoor op het oranje knopje met het poppetje en het minnetje. Je zal de controlevraag krijgen of je wilt dat deze volger jou niet langer volgt. Vervolgens kun je dat bevestigen en zo zorg je dat iemand jouw verhalen niet langer kan lezen.

Account aanmaken of verwijderen

Onder het icoontje Instellingen (het icoontje met het tandwiel, rechtsboven in het scherm met de naam ‘overzicht’) vind je de optie om jouw account te verwijderen. Hiervoor moet je jouw wachtwoord intypen. Ben je je wachtwoord vergeten? Je kan dan het beste eerst even uitloggen, en dan met jouw e-mailadres een nieuw wachtwoord aanmaken. Daarna kun je je account verwijderen.

Je zou ons ook kunnen mailen om het te verwijderen, dan maken wij het in orde.

Aardigheidjes

De bezorging van kaarten, bloemen en overige cadeautjes hebben wij uitbesteed aan externe organisaties zoals kaartje-2-go en e-bloom. Via hen ontvang je informatie over leveringstijden. Wij hebben daar helemaal geen zicht op. Mocht je niet tevreden zijn, dan kun je dat bij hen melden. Wij horen dat overigens ook graag. In de gesprekken die wij met hen voeren, kunnen we dat dan meenemen.